Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-08@01:46:19 GMT

پرواز پهپاد‌های ایرانی بر فراز «چرخ»

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۱۱۸۹۶

پرواز پهپاد‌های ایرانی بر فراز «چرخ»

سی‌امین قسمت «چرخ»، ساعت ۱۹ امروز، دوشنبه ۱ مهر، به مناسبت بزرگداشت هفته‌ی دفاع مقدس، با بررسی پهپاد‌های ایرانی روی آنتن شبکه‌ی چهار می‌رود.  به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در اولین روز پاییز امسال، حسین فروتن به‌عنوان مجری-کارشناس میز علم «چرخ»، میزبان سه کارشناس پهپاد خواهد بود؛ عبدالمحید مختارزاده، اولین فرمانده‌ی پهپاد ایران در جنگ تحمیلی، محمدرضا خان‌محمدی، عضو یگان رعد اولین یگان پهپادی زمان جنگ و حامد سعیدی، دبیر کارگروه پهپاد‌های غیرنظامی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس اسناد موجود از سال ۱۹۵۹،۵۰ کشور از پهپاد‌ها استفاده کرده‌اند و در حال حاضر ۳۲ کشور در حال طراحی و توسعه‌ی توان عملیاتی حدود ۲۵۰ مدل پهپاد هستند. این پرنده‌های بی‌سرنشین کاربرد‌های گسترده‌ای در حوزه‌ی نقشه‌برداری، بررسی‌های جغرافیایی، هواشناسی، ارتباط مخابراتی، ناوبری، جاسوسی و همچنین امور نظامی و امنیتی دارند و در سراسر جهان به UAV معروفند، ولی در ایران از اختصار عبارت «پرنده‌ی هدایت‌پذیر از دور» نام «پهپاد» برایشان انتخاب شده است.   ایده‌ی ساخت پهپاد در ایران از اوایل دهه‌ی ۵۰ مطرح شد و بیشتر برای کاربرد‌های جغرافیایی بود. قرار بود برنامه‌ای ۱۰ ساله برای یادگیری علوم مرتبط با پهپاد‌ها اجرا شود و از سال ۱۳۶۰ ایران به ساخت پهپاد بپردازد. صحبت از ساخت پهپادی به نام «هدف» بود که به نتیجه نرسید. تا اینکه سال ۱۳۶۲ به گوش فرماندهان سپاه رسید که افرادی در جهاد دانشگاهی اصفهان بنا به علاقه‌ی شخصی پهپاد‌هایی برای عکس‌برداری هوایی می‌سازند.   آن سال‌ها هواپیما‌های شناسایی RF۴ ارتش با محدودیت پروازی مواجه بودند درحالی‌که تهیه‌ی عکس هوایی از مناطق جنگی ارزشی حیاتی داشت. چند نفر از این محققان برای تکمیل پروژه‌شان به جبهه‌ها رفتند و نخستین گردان پهپادی ایران شکل گرفت؛ گردان پهپادی رعد سپاه. در گردان رعد آزمایش‌هایی در مناطق عملیاتی برای رفع نواقص پهپاد‌ها انجام می‌شد. در این قسمت «چرخ» این تاریخچه‌ی استفاده از پهپاد‌های ایرانی در جنگ و وضعیت فعلی ساخت پهپاد‌های ایرانی بررسی خواهد شد. گزارش مستند بهزاد یوسفی از باغ‌موزه دفاع مقدس از دیگر بخش‌های این قسمت «چرخ» خواهد بود.
مجله‌ی تصویری «چرخ» مهم‌ترین رویداد‌های علم و فناوری و مسائل روزمره‌ی زندگی را با نگاهی تخصصی و به‌زبانی ساده و با حضور کارشناسان، اساتید دانشگاه و نخبگان بررسی و واکاوی می‌کند.
«چرخ» سه روز در هفته، یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه، از ساعت ۱۹ به‌صورت زنده از شبکه‌ی چهار پخش می‌شود. مجری «چرخ» حافظ آهی است و محمد جباری سردبیری برنامه و الهه بهبودی تهیه‌کنندگی «چرخ» را بر عهده دارند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برنامه چرخ شبکه چهارم سیما پهپادهای ساخت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۱۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین اظهار نظر مقامات اسرائیلی در خصوص حمله پهپادی این رژیم به اصفهان

روزنامه اسرائیلی هاآرتص گزارش داد که میری رگو، وزیر حمل و نقل رژیم صهیونیستی شنبه شب در مصاحبه با کانال ۱۴ گفت که اسرائیل "به پرتاب‌های ایران پاسخ داد، چون اسرائیل یک بازنده نیست".

از رگو در مورد احتمال حمله زمینی به رفح نیز سوال شد و گفت: «ما در مورد رفح تردید داشتیم. ارتش در خان یونس بود و بعد با ایران برخورد کردیم. با فناوری اسرائیل و تصمیماتی که گرفتیم توانستیم پرتاب‌هایی را که از ایران به سمت اسرائیل شلیک می‌شد، رهگیری کنیم. ما پاسخ دادیم و ایران این پیام را دریافت کرد. اسرائیل یک بازنده نیست.»

اظهارات رگو نشان دهنده اولین باری است که یک وزیر اسرائیلی مستقیماً به حملات اسرائیل به ایران می‌پردازد.

در اول آوریل، هفت ایرانی، از جمله یک فرمانده ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این کشور، در حمله مشکوک اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق، سوریه شهید شدند.

دو هفته بعد، ایران در عملیاتی موفق و تلافی جویانه بیش از ۳۰۰ پهپاد و موشک را به سمت اسرائیل پرتاب کرد.

اظهارات رگو به تلافی بعدی اسرائیل در ۱۹ آوریل اشاره داشت، زمانی که چندین پهپاد به سمت مرکز ایران پرتاب کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • رسانه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • پایگاه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • فرانسه پهپاد کامیکازه با سرعت ۴۰۰کیلومتر برساعت ساخت
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان | گزارش مهم یک پایگاه تحلیلی نظامی
  • ظاهر عجیب و غریب پهپاد نظامی ساخت هند! (عکس)
  • پرواز گسترده بالگردها بر فراز پایگاه کرم ابوسالم
  • پرواز گسترده بالگردها بر فراز پایگاه کرم ابوسالم+ فیلم
  • ۱۵۰۰ عمره‌گزار ایرانی از فرودگاه جده بازگشتند
  • اولین اظهار نظر مقامات اسرائیلی در خصوص حمله پهپادی این رژیم به اصفهان
  • نمایش نیروی هوایی آمریکا برای ساخت ۲۴ ساعته پهپاد